Pietarilan lähiliikuntapaikka (3.7.2019)

Pudasjärven kaupunkilaiset saavat treenata kauniin Iijoen rannalla, tuliterässä Pietarilan lähiliikuntapaikassa (os. Ritolantie 21). Kaikenikäisille suunnatussa lähiliikuntapaikassa on muun muassa lasten leikkipuisto, peliareena sekä ulkokuntoiluvälineet kaikille liikkujille ja ikäihmisille.

Lähiliikuntapaikka on oikein viihtyisä kokonaisuus ja sopivan kokoinen, esimerkiksi vanhemman kuntoillessa ulkokuntoiluvälineissä on lapsi huutoetäisyydellä omassa leikkipuistossaan.

Pudasjärvi voisi palkata uuteen lähiliikuntapaikkaan esim. opiskelijan opastamaan uusien liikuntavälineiden käytössä. Välineiden haltuunotto nopeutuisi ja se voisi tuoda uusia liikuntavälineiden käyttäjiä.

Lähiliikuntapaikan kuntoiluvälineet olivat Lappsetin, mutta vihreistä kuntovälineistä ei selvinnyt, kuka on niiden valmistaja. Vihreistä välineistä puuttui myös opasteet, mitä niillä tehdään. Onneksi paikalla oli avulias kaveri ja sain opastusta välineiden käyttöön. Välineet olivat oikein kompaktit ja koko keho tuli treenattua. Liikuntakokemusta olisi vielä parantanut toisella materiaalilla päällystetty maanpinta, esimerkiksi keinonurmi hiekkasoran sijasta.

Lappsetin voimapallo, jota heitetään yläviistoon seinälle. Heitto aloitetaan kyykkäämällä pallon kanssa ja pallo saatetaan matkaan ylösnoustessa. Pallo oli aika raskas, ja siksipä sen heittely tuntui tehokkaalta harjoitukselta.

Senioripuisto näytti hyvältä ja kutsui liikkumaan. Pienoinen pettymys oli vähäinen välinevalikoima ja välineet olivat nopeasti testattu. Tämä puisto ei haasta juuri senioriliikkujaakaan. Joku sanoisi, että hyväkuntoinen seniori voi tulla kuntoilemaan viereisille ulkokuntoiluvälineille, mutta viereiset ulkokuntoiluvälineet olivat kohtalaisen raskailla vastuksilla varustettuja, ja olkapäiden ym. paikkojen pitää olla vielä hyvässä kunnossa.

Senioripuiston liikuntavälineiden ohjeet olivat hyvät ja selkeät. Senioripuiston käyttö sopisi hyvin myös lapsille.