Oittaan ulkokuntoiluvälineet

Oittaan ulkokuntoiluvälineet (os. Kunnarlantie 33-39) sijaitsevat monipuolisessa liikuntapuistossa Bodominjärven rannalla. Ulkoilualueella toimii Suomen Latu eri palveluineen. Talvella alueella voi hiihtää, luistella, lumikenkäillä, maastopyöräillä ja uida avannossa. Kesäkuukausina käytössä on frisbeegolfrata, beachvolleykentät, kiintorastit, luontopolku, kuntorata, uimaranta ja Angry birds -puisto.

Oittaan ulkoilualueelta löytyy jokaiselle jotakin ja Suomen Ladun välinevuokraus sekä ohjaustoiminta täydentävät mukavasti alueen liikuntatarjontaa.

Oittaan ulkokuntoiluvälineet ovat ainakin osin rovaniemeläisten Carouselin ja Lappsetin toimittamia. Alueen liikuntavälineet ovat monipuolisia puu- ja metallirakenteisia ulkokuntoiluvälineitä. Puiston ulkokuntoiluvälineet ovat yläkehon harjoitteluun painottuvia.

Oittalla on panostettu ohjeistukseen poikkeuksellisen hyvin. Informaatiotauluista saa opastusta oikeaoppisiin suoritustekniikkoihin sekä CSteelin - välineiden käytön hyödyistä keholle. Infotaulussa lukee "CSteel-terveysvaikutusluokitus auttaa arvioimaan laite- ja liikekohtaisesti harjoittelun terveysvaikutuksia. Terveysvaikutukset on jaettu kuuteen kunto-ominaisuuteen ja ergonomiaan, joiden vaikuttavauuta kuvataan tähdillä. Mitä enemmän tähtiä, sitä tehokkaampi on liikkeen tai laitteen terveysvaikutus. Kunto-ominaisuudet ovat luusto, lihaskunto, tasapaino, liikehallinta, notkeus ja ryhti". Tykkäsin tästä informaatiosta!

Espoonlahden urheilupuiston Kuntokontti

Espoonlahden urheilupuiston Kuntokontin (Espoonlahdentie 2-4) ympäristö on on yksi pääksupunkiseudun monipuolisista liikuntakeitaista. Alueella voi harrastaa useita eri liikuntalajeja ja esimerkiksi koululiikuntaan tämä alue on ihanteellinen. Lähellä on useita kouluja.

Tällä liikunta-alueella ulkokuntosalivälineet on sijoitettu Kuntokontin sisään ja sen lähituntumaan. Alueen "käyttöohjeissa" sanotaan, että Kuntokontin liikuntavälineet on tarkoitettu yli 140 cm pitkille nuorille ja aikuisille. Ohjeissa huomautettiin, että ulkokuntosali ei ole lasten leikkipaikka, niitä näytti olevan lähialueilla useita.

Kuntokontteja Espoon kaupungin alueella on kolme kappaletta. Kuntokontit on varustettu Davidin liikuntavälineillä. Kuntokonttien liikuntavälineet eroavat tarjonnaltaan hieman toisistaan, mutta tässä Kontissa ja sen ympärillä oli 11 liikuntavälinettä. Tämä on toimiva, tiivis setti kuntoilijalle.

Kuntokontin sisällä oli myös kaksi monipuolista yläkehoa harjoittavaa liikuntavälinettä. Konttialueen liikuntavälineet mahtuvat pieneen tilaan ja Kontti ilmeisesti on siirreltävissä useisiin paikkoihin. Kontti on avoinna urheilupuiston aukioloaikojen mukaan, ma-pe 7.30-21.30 ja la-su 9-21. Aiemmin kuntokontissa oli vielä irtopainojakin, mutta TUKES:n määräyksen mukaan painot joita ei ole kiinnitetty tai integroitu laitteisiin eivät ole sallittuja yleisessä käytössä.

Leppävaaran urheilupuisto

Leppävaaran urheilupuisto (os. Veräjäpellonkatu 17) on todella monen liikuntalajin kattava liikuntakeidas. Tällä liikunta-alueella on tarjolla jokaiselle jotakin. Ulkokuntoiluvälineiden lisäksi alueella on myös Kuntokontti, jonka ympärillä on erilaisia ulkoliikuntavälineitä 8 kappaletta.

Ensimmäisestä vierailustani Leppävaaran urheilupuistoon on kulunut jo kauan aikaa - hiihdin siellä kilpaa aktiiviurani aikana. Kilpailuissa keskityin latuihin ja tutustuin latukarttoihin, muu liikuntatarjonta tuli ohitettua, eikä niitä tainnut kovin paljon 1990- luvulla vielä edes olla. Nykyisin etenkin pääkaupunkiseudulla on paljon upeita, helposti saavutettavia ja monipuolisia urheilupuistoja kaiken tasoisille liikkujille.

Leppävaaran urheilupuiston ulkokuntoiluvälineet ovat Davidin valmistamia. Liikuntavälineitä on 12 kappaletta sekä välineiden yhteydessä on myös Big Rig -teline toiminnalliseen harjoitteluun. Liikuntavälineiden istuinosissa on käytetty todella miellyttävää muovimateriaalia. Myös Davidin liikuntavälineiden värivaihtoehdot ovat visuaalisesti mukavat ja silmiä hiveleviä. Tällä hetkellä Davidin liikuntavälineistä suosikkivärini on sininen.

Tässä puistossa on huomioitu erinomaisesti esteettömyys erityisliikkujille. Liikuntavälineiden joukossa on esteetön etupunnerrusväline. Sama liikuntaväline toimii kaikille käyttäjille. Puistossa liikuntavälineiden sijoittelu on hyvä sekä tilan puolesta riittävän väljää. Välinesijoittelun väljyyden myötä alueella voi samanaikaisesti harjoitella useampi henkilö.

Otaniemen urheilupuisto / Ulkokuntoiluvälineet

Otaniemen urheilupuistossa (os. Otaranta 6) löytyy monipuolinen urheilupuisto. Urheilupuistossa on yleisurheilukenttä, koripallo- ja tenniskenttiä, sekä ulkokuntoiluvälineet. Ulkokuntoiluvälineet ovat reilun vuoden vanhat ja ne soveltuvat niin toiminnalliseen kuin voimaharjoitteluunkin. Ulkokuntoiluvälineet on sijoitettu Pirkkolan liikuntapuiston tapaan "hyllylle" mistä kuntoilun lomassa voi seurata muuta alueen urheilutoimintaa. Ulkokuntoilupuistoissa kuten myös koirapuistossa tapaa vain ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä. Niin myös täällä.

Otaniemen urheilupuiston ulkoliikuntavälineet ovat Davidin toimittamia liikuntavälineitä. Yksittäisiä eri liikuntavälineitä on kuusi, ja kaikkiaan liikuntavälineitä on yhdeksän kappaletta. Liikuntavälineiden yhteydessä on Big Rig -telineet toiminnalliseen harjoitteluun. Liikuntavälineiden ja keinonurmen sininen väri on oikein piristävä.

Davidin käyttämää painopakkaa (säädettävä painokuormitus) en lakkaa ihmettelemästä. Minusta Davidin painopakka on nerokas. Siinä on riittävästi painovaihtoehtoja, painopakka on sopivan kokoinen, käyttäjäystävällinen ja kaikin puolin toimiva tehokkaan treenin tekemiseen. Painopakan käytön mahdollisuus on laajentanut ulkokuntosalien käyttäjäkuntaa, kun siellä näkyy enemmän myös 25 - 40 vuotiaita miehiä.