Hakunilan urheilupuisto

Hakunilan urheilupuisto (os. Luotikuja 2) sijaitsee miellyttävässä miljöössä. Liikunta-alue sijaitsee luonnon keskellä ja ulkoilijoita oli keskipäivällä liikkeellä oikein mukavasti. Alueella on ulkoiluratoja, palloilukenttiä, yleisurheilukenttä ja ulkokuntoiluvälineitä. Kuntoilun ohessa sai seurata lähilaitumen hevosten ja lampaiden liikettä.

Ja jos seuraat maastohiihtoa, niin paikka tulee tutuksi hiihdon Suomi Cupista jälleen tammikuussa 2020.

Hakunilan urheilupuiston liikuntavälineet ovat Davidin liikuntavälineitä. Kuntoiluvälineet ovat suomalaisen Puuha Groupin tuotevalikoimasta. Puistossa liikuntavälineitä on seitsemän kappaletta sekä Street workout telineet. Puiston välineet ovat hyvät ja koko keho sai jälleen hyvän treenin. Myös alueen liikuntavälineiden ja alustan väritys oli oikein mukava. Tästä kuntoilusta tuli pirtsakka olo :).

Kuvan Puuhan Groupin Street workout kehon painoharjoitteluvälineitä on saatavana kolmessa eri koossa, S, M ja L. Tämän puiston välineet ovat M - kokoa. Telineillä tein apinakävelyä, vedin leukoja ja lopuksi venytyksiä. Tehokasta on.

Hiekkaharjun liikuntapuisto

Hiekkaharjun liikuntapuiston (os. Urheilutie 15) alueella voi pelata monia eri pallopelejä, yleisurheilla ja kuntoilla ulkokuntoiluvälineillä.

Ulkokuntoilupuistoissa huollon tarvetta ei voi ohittaa. Tein selkäliikettä, jossa jalat ovat alhaalla kiinni telineessä. Keskikeho ojentuu vaakatasossa alaspäin. Juuri ennen liikkeen kunnollista aloitusta heilahdin siitä maahan tartaanille. Tukitelineen toinen puoli oli kokonaan pois paikaltaan, jota ei huomannut päällepäin. Onneksi putoamisessa ei käynyt kuinkaan. Liikuntavälineiden rasvaukselle olisi myös tarvetta, sen verran kovaa kitinää osa liikuntavälineistä piti.

Hiekkaharjun ulkokuntoiluvälineet ovat ruotsalaisen Hagsin toimittamat. Tämän puiston liikuntavälineet ovat tarjonnaltaan poikkeavat moniin muihin puistoihin verrattuna. Liikuntavälineet ja välineiden alla oleva päällyste oli mukavan yhtenäinen, värinä punainen ja harmaa. Kuvassa vasemmalla näkyvä nyrkkeilysäkki oli uutta, näitä en ole nähnyt missään muissa puistoissa. Säkin kunnolliseen hakkaamiseen olisin tosin tarvinnut nyrkkeilyhanskat.

Puiston liikuntavälineet sopivat kaiken ikäisille, myös senioreille. Seniorit olivatkin huomioitu useammalla eri välineellä ja vastuksena toimi liikkujan oma paino. Hagsin opasmerkit olivat hauskat ja hyvin kuvaavat. Tosin joistakin liikuntavälineistä opaskuvat olivat jo kuluneet pois.

Kaivokselan liikuntapuisto

Vantaan Kaivokselan liikuntapuisto (os. Luolapolku 6) sijaitsee tiiviin asuinympäristön reunalla. Liikuntapuistossa on tekonurmipintainen monitoimiareena, kentät tennikselle, boccialle ja petanquelle. Lisäksi alueella on Parkour- ja ulkoliikuntavälineet.

Vantaan kaupungin liikuntatoimien nettisivuilla on kuvia ulkoliikuntapuistoista. Kuvia olikin mukava katsoa ennakkoon ja valita sieltä mieleisiä tutustumiskohteita. Osoite liikuntapuistoihin ja kuviin: https://www.vantaa.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/lahiliikuntapaikat.

Liikuntapuistossa on GymParkin ulkoliikuntavälineet ja siellä on kolme laitemodulia, missä jokaisessa on kolme eri liikuntavälinettä. GymParkin liikuntavälineiden opastaulut ovat tässä puistossa siniset, kun aiemmin olen tavannut GymParkilta vain vihreitä opastauluja - nämä voivat olla GymParkin uudempaa tuotantoa. Puiston liikuntavälineissä parasta antia olivat lantion kiertoliike ja ylätalja omalla painolla tehtynä. Ylätaljassa istutaan ja vedetään käsitanko alaspäin ja lopuksi päästetään tanko rauhallisesti takaisin ylöspäin. Oma paino toimii vastuksena. Tämä on itselleni mieleinen yläkehoa aktivoiva liike.

Liikuntapuiston toinen aktiviteetti on Parkour - liikuntavälineet. Liikuntavälineet ovat Lappsetin toimittamat ja välineiden alla on oikein miellyttävä sininen tekonurmi. Näillä liikuntavälineillä saa aamusta heräteltyä tasapainon, ketteryyden, liikkuvuuden ja lopuksi sieltä saa vielä koko keholle venytystä. Ainoa harmi tässä pisteessä oli, että Parkour - liikuntavälineiden opastaulu oli sotkettu spraymaalilla ja se esti näkemästä kaikkia suoritusohjeita.