Kirjurinluoto

Kirjurinluodosta (os. Pelle Hermanninkatu) sanotaan, että se on ulkoilijan paratiisi koko perheelle. Liikuntavaihtoehtoineen alue on todella monipuolinen. Alueella lenkkeilyn lisäksi voi muun muassa uida, pelata rantapelejä, frisbeegolfia, minigolfia, petanqueta ja treenata ulkokuntosalilaitteilla. Monipuolista aktiviteettiä riittää myös lapsille.

Kirjurinluodonpuistosta löytyi myös Lappsetin ulkokuntoilupuisto. Tässä puistossa kädet ja yläkroppa saivat sopivasti lihaskuntoa, motorista harjoitusta ja monenlaista venytystä. Alueelle olisi sopinut enemmänkin laitteita aikuisten liikunnan mahdollistamiseksi, kun taas vieressä oli monia mahdollisuuksia lasten leikki ja liikkumiselle.

Maatrampoliini oli mukava yllätys Kirjurinluodonpuistossa. Trampoliini oli turvallinen, riittävän kokoinen ja aikuisenakin kehtasin hyppiä siinä. Jalat, iskuliikuntaa ja tasapaino tykkäsivät. Näitä lisää ulkokuntoilupuistoihin!

Toejoen lähiliikuntapaikka

Toejoen lähiliikuntapaikka (os. Kansakoulukatu 1) on rakennettu alueen koulun ympärille. Alue on todella monipuolinen koko perheen liikuntakeidas ja sieltä löytyy mm. 20 x 40 m monitoimikaukalo, leikkikenttä, hiekkatekonurmi, hiekkakenttä, frisbeegolf ja ulkoliikuntavälineitä. Alueen vetovoimaisuutta lisäisi alueen siisteys. Sunnuntaiaamuna seurana olivat vain lokit. Alueen siistimisen ohessa riittäisi, että kaukaloita ja välineitä kunnostettaisiin edes hiukkasen, eli vähän maalia pintaan ja korjataan hiukan vääntyneitä rauta- ja puuosia. Ulkokuntoilulaitteet olivat siistissä kunnossa.

Lähimpänä koulurakennusta on alakoululaisille suunnattu ulkokuntoilupuisto, joka painottui motorisiin taitoihin. Kohtuullisessa kunnossa olevalle aikuiselle nämä olivat ohimenojuttu :). Kokeiluni jälkeen jäin miettimään, että ovatkohan nämä lastenkaan käytössä kovin montaa kertaa päivässä. Toivon, että ovat.

Koulualueen reunalta löytyi aikuisille suunnatut ulkokuntoilulaitteet. Lappsetin laitteita ei ollut montaa, mutta esimerkiksi juoksulenkin yhteydessä alueen laitteiden läpikäynti katkaisee lenkin mukavasti.

Liisanpuiston lähiliikuntapaikka

Ensimmäinen tutustumiskohteeni on Pori ja siellä Liisantorin lähiliikuntapaikka (os. Liisankatu). Lähiliikuntapaikka koostuu 42 m x 66 m tekonurmikentästä ja ulkokuntoilulaitteista. Matkailijalle Pori näyttäytyy varsin aktiivisena liikuntakaupunkina ja kaupunginjohtajan mukaan Pori on myös mölkyn pääkaupunki. Porissa olisin kaivannut parempia tieopasteita ulkokuntoilupuistoihin. Yksi etsimäni puisto jäi löytymättä.

Liisanpuiston lähiliikuntapaikka löytyi keskeltä Porin kaupunkia. Alueella on monipuolinen koko kehon kattava ulkokuntopuisto, joka on kutsuva hyvine välineineen ja väreineen. Postiviista on, että viereisellä keinonurmella voi lämmitellä lihakset ennen varsinaista treeniä.

Heti ensimmäisessä tutstumiskohteessa näin mielenkiintoista uutta. Kompanin valmistama kahvakuulaharjoitus tangossa. Kahvakuulat ovat kiinni tangoissa ja tarjolla oli eri painoisia kuulia sekä monipuoliset suoritusohjeet harjoituksille. Kuulilla sai tehtyä todella monipuolisen harjoituksen ja kuulan "kiinniolo" ei haitannut ollenkaan, vaan tanko oikeastaan ryhditti liikuntasuorittamista.Tästä tykkäsin erityisesti!