Tikkakosken lähiliikuntapaikka (4.11.2019)

Tikkakosken lähiliikuntapaikka (os. Koulukatu 5) sisältää kaksi koulupihaa ja läheisen liikuntapuiston. Liikunta-alueella voi mm. pelata eri pallopelejä, yleisurheilla ja siellä on erilaisia kiipeily- ja kuntoilutelineitä eri ikäluokat huomioiden.

Jyväskylän kaupungin sivuilta löytyy kattavasti tietoa kaupungialueen lähiliikuntapaikoista ja tulevista liikuntapaikkahankkeista. Lähiliikunta-alueet ovat todella monipuolisia koko perheen kuntoilukeitaita. Tykkään näistä liikunnan keskittymistä, jotka tarjoavat monipuolisesti ja kaikenikäisille monipuolista tekemistä.

Ulkokuntoilupuistot ovat nykyisin minulle, kuin uusia huoltoasemia. Ajoin maanantaina (4.11.2019) Oulusta Helsinkiin ja pysähdyin Tikkakosken ulkokuntoilupuistossa. Tikkakosken ulkokuntoilupuistossa olikin mukava oikaista ja vetreyttää ajosta puutunutta kroppaa. Tältä pysähdyspaikalta puuttui vain vessa, mutta sekin todennäköisesti olisi löytynyt esimerkiksi läheiseltä jäähallilta.

Tikkakosken ulkokuntoilupuistossa on Lappsetin toimittamat liikuntavälineet. Puistossa liikuntavälineitä on viisi kappaletta, sekä kehonpainoharjoitteluteline. Liikuntavälineet ovat jalkaprässi, etupunnerrus, etuojennus, toiminnallinen köysien "heittely" ja maastavetotanko. Liikuntapaikan jäljistä päätellen ulkokuntoiluvälineitä oli minun lisäksi käyttäneet myös muut ulkokuntopuiston ystävät.

Ulkokuntoilupuiston kaikki liikuntavälineet olivat oikein hyvät, mutta tehokkain matkustamisen katkaisija oli kuvassa oleva Leg Press eli jalkaprässiväline. Lappsetin nettisivuilla sanotaan; "Voimaa jalkojen lihaksille! Jalkaprässi mukailee kyykkyä, mutta laitteen avulla liikkeen voi tehdä kevyemmin ja rauhallisemmin. Liike kehittää reisien, pakaroiden ja pohkeiden isoja lihaksia. Jalkojen lihaskunto vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme". Puiston liikuntavälineiden istuinosat olivat pienestä kuurasta huolimatta oikein miellyttävät. Istuin osiin on käytetty EPDM kumirouhetta. Rouhemaisen rakenteen ansiosta pinta ei tuntunut kylmältä.